7 Nisan 2013 Pazar

ORUÇ ile ELiF’i tanımak…


Oruç ve Sıhhat…Oruç ve Günahtan Sakınmak.. Oruç ve Sabır.. Oruç ve Kanaat Etmek..Oruç açıkça Edeble Yaşamak emir eder..Oruç asla Yememek yada İçmemek değildir verilen Din fetvaların hepsi bi makama hizmet etmekdir asla ve asla Yüceler Yücesi Allah Azze ve Celle ile alakasi yoktur keşke Cami Hocaları ve Medreselerde verilen Fıkıh Din yolu üc beş kuruş çıkarları için anlatılmazsa sadece Kuran özünde yaşatılsa gerçekler anlatılsa
Ramazan Ayında Medyalarda ücret almadan Yayinlarda İSLAM Hakıkatini ve Hakikatı-Muhammediye Yolunu anlatsa sözde DİYANET Adamları ve İLAHYATÇILAR ama maalesef Para bunların inancini yok etmiş.Geçmişinde keşkeler ve hüzünler olmayan, geleceğe ise umutla bakıp endişelenmeyen bir topluluk olsak Kuran Ayetleri HAKK Yolu için değil herkes kendince bi çikar teşkil etmişdir güzel bi Ayet ile açıklamasi vardır Kuran’da "Andolsun asra (geçmiş zamanlara), insan ziyan etmiştir." (Asr, 1) .
Herkesin malumu olduğu gibi mutluluk ucuz ve basit yollardan kazanılmıyor; bu mutluluğa erişmenin bir bedeli ve karşılığı vardır. Ebedi saadet ve mutluluğu yaratan, bizleri ona (ELİF’e) ulaştıran yolu ve bu yoldaki işaretleri de (MİZAN’ı) tanıtmıştır. Önemli olan o (ALLAH Celle Celaluhu) tanıtana iman etmek (güvenmek) ve O'nun (LEHVİ-MAHFUZ) bu yola koyduğu işaretlere (salih amellere) uymaktır Yalansız bi İSLAM ancak KURANI bilmek onu okumak Feyz almak ile oluşur öyle beyin yıkamak ve köle gibi yaşatılmakla olunmaz MÜMİN.
Mutluluk ve saadete erişmemize, salih amellerimizi sahih bir şekilde uygulamamıza yardımcı olur KURAN-MüBiN Hakikat Aynası İnsan içinde vardır bunu dilerse Rabbim verir kuluna Oruç olayında gecelerı sahura kalkmak aç insan gibi mübarek sofraya saldırmak ile olmaz ORUÇ manasına gelince O-RUÇ yani ( O ) manası ALLAH Celle Celaluhu demektır ve (RUÇ) manasıda RUH Perdesinde HAKK’a yakın olmak NEFS Perdesini terbiye etmek demekdir RUÇ boyutsal olaylarına bakınca 3 Rakamlı el-Mizan derecesi görürüz RUH-VUCUD-MAKAM denilir bu Boyuta İNSANOĞLU daima bir Alem’dir önce bu ufak Alem içinde kendi Hakikatini bulmak gerek sonra üst mertebe Makam içinde LEHVi-MAHFUZ’da Nur Aynasına girmek lazim bu son Noktadır.
Mübarek ramazan ayı ALLAH'ın ayıdır. Ramazan ayı tüm semavi kitapların indiği aydır. İnsanların hakla batılı birbirinden ayırt etmesi için indirilen Kuran ayıdır.Ramazan ayı Kuran'ın baharıdır tıpkı Güneşin sıcaklığı Dünya Alemini aydınlatığı gibidir Ramazan ayı muttakilerin yılbaşısıdır. Ramazan ayı takva ayıdır; bütün elbiselerden (MADDE Aleminden) hayırlı olan takva elbisesini (MANEVi Alemini) kazanma ayıdır. İnsanların kendi nefislerini ıslah etme ayıdır. İnsanın alışageldiği şeylerden kopma ayıdır. Nefsi günah yapmamaya alıştırma ayıdır. Hayvani eğilimleri kontrol altına alarak Yüreğine NUR ve RAHMET kazandırma ayıdır. Bu ay, karanlıklardan ışığa; takva ve ahlakî erdemlerin ışığına, tövbe ve ALLAH'a doğru dönüşün aydınlığına...ve yüce ALLAH'ın sevgi (VEDUD) ve Rahmetinin (CEMAL’ine) Nuruna...çıkma ayıdır,
 "Ey inananlar (MÜMİNLER) sizden öncekilere (3 Semavi Dinlere) farz kılındığı gibi, ORUÇ size de farz kılındı. Umulur ki sakınırsınız."Bakara Suresi Ayet,183….Oruç İslam dininin yapıcı ve insanoğlunu kendi fıtratına doğru iç Alemine yönlendiren hükümlerinden biridir. Allah'ın bize emrettiği her şeyde bizim için mutluluk, hayır,yüceliş ve mükemmellik vardır. Aynı şekilde yasakladığı herşey de bizim için zararlı, maddî ve manevî çıkarlarımıza ters düşen şeylerdir.Yüce ALLAH Celle Celaluhu her şeyi bilir. O (RAHMAN) bizim yapacağımız şeylere muhtaç değildir. O (ALiM) her türlü eksiklikten münezzehtir. Yüce Allah mutlak hayırdır. O (HALIK) kulları için ancak hayır ve mutluluk ister.
ADEMOĞLU’nun Mide ve sindirim sistemi, iNSANi-KAMİL’in en çok çalışan organlarındandır, buyüzden Oruç bir yandan bu organların çabuk yıpranmasını engelleyerek Vucud yapısına destek vermekte ve Ruhun temiz bi boyut kazanmasına sebeb olur. Bu hususla ilgili olarak Resulullah Efendimiz Kainatin Güneşi Hz.Ahmedı Muhtar(s.a.v) şöyle buyurmuştur "Oruç tutun ki sağlam ve sıhhatli olasınız." Bihar'ul-Envar, c.96, s.255 Yine diğer bir hadiste şöyle buyurmuştur hem HADi hem KENAN hemde ADNAN Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v): "Mide bütün hastalıkların kaynağıdır. Açlık ise, bütün ilaçların başıdır."Sefinet'ul-Bihar, Tıbb mad.    Tıp biliminin çok önemli rol oynadığı bunu unutmamak lazım asla ve asla şifa için Hurafelere ve Batıl yollara başvurmak değildir ADEMOĞLU’nun vazıfeleri, çünkü İSLAM Dini hem illeri yönelik perdesi ile hemde Alemlere şıfa olarak son DiN olduğunu Amerika ve Avrupa ile Asia kıtaları bilmekte "Oruç aracılığıyla tedavi metodu öylesine mucizeler yaratmaktadır ki bu metodun uygulanması hâlinde pratik ve cerrahi tıp alanında birçok metot değişikliği meydana geleceği kesindir. Çünkü oruç Tıp bilimine yepyeni ufuklar açmakta ve hastalıklarla mücadele alanında bu bilime çok etkili bir silah kazandırmaktadır, Dar görüşlü İnsanların tam tersine sağlıklı kimseler için Orucun hiçbir zararı yoktur.
Kaldı ki, söz konusu tıbbî yararları bile, İslâm dininin asaletini göstermektedir. Çünkü bu fıtrata dayalı semavî kurallar, bundan on dört asır önce yüce ALLAH'tan başkası tarafından gerçekleşmesi mümkün olmayan bir kapsam ve derin görüşlülükle zamanın cahil Arap ortamında öylesine tesis edilmiştir ki çağımızın medenî tıp bilginleri kendi dallarında bunca ilerlemiş olmalarına rağmen her geçen gün onun bilim ve hikmetinin ancak küçük bir kısmını anlayabilmekte ve keşfetmektedirler ne olursa olsun İSLAM Yolu ve KURAN Özü ALEMLER içinde HAKiM’dir İnsanoğlu kendi cikari için asla bişey yapamaz. Peygamber efendimiz Hz.Muhammed Mustafa (s.a.v) bir hutbesinde Müslümanlara mübarek RAMAZAN ayının faziletlerini anlatırken, Hz. Ali'nin (r.a) kendilerine "Bu ayın en iyi ameli nedir?" diye sorması üzerine şöyle buyurmuştur: "Ey Ebu'l-Ha-san! Bu ayda en iyi amel, takva ve Allah'ın haramlarından kaçınmaktır..."(Vesail'uş, Kitab'us-Savm, c.7, s.228) TAKVA ve EDEB olmadan ORUÇ tutsa bile birileri Kabul sayılmaz.
Gerçek Hayatımıza KURAN Özünü almak kendimizce ALLAH c.c yaşamak lazım sahte DiN Adamları ve Sözde Medyalarda İLAHYATCIYIM diyen PARAGÖZCÜLER’e inanmamak lazım ayrıca Medya üzerinden kendi cikartıkları Kitabları satmak için ve kendine Mürid toplamak amacı için ALLAH Celle Celaluhu Ayetlerini beş kuruşa satanların vay haline diyorum onlara hem AYETi-KERiME hem kendi görüşüm olarak (KİTAB Yüklü MAYMUNLAR) diye hitap etmek istiyorum benim ALLAH AZZE ve CELLE harici kimseden korkum yok gerekiyorsa T.C Diyanet Başkanlığı gerekse MEDYALAR önünde en Kral İLAHYATCi ile herşey tartışacak İLMİM var HAMD olsun Yüce ALLAH’ıma benim herkese tavsiyem kimsenin güdümünde kurumundan köle olmayin size nefes veren ve size Rızzkı veren ALLAH Celle Celaluhu’ndan başkası kurtarmaz Ahiretinizde bu sahtekarlar yardım bile edemeyecekler.
Sizler ORUÇ tutmak istiyorsaniz 3 GÜN Oruç size yeterlidir 30 GÜN Oruç tutma ZORUNLUĞU Yoktur HODRİ Meydan KURAN ve HADİSLER ile 75 Milyon açıklama getirsin diyorum hem MEDYA’daki sözde ILAHYATCILAR hemde T.C DİYANET BAŞKANLIĞI, bu Köşe yazım ile baskı altına almak isterlerse unutmasınlarki KORKUM Yok elbet HALK’ı Uyandırmak için her PLATRFORMU kullanacak Gücüm var.Biz Müslüman olarak daima sömürü altinda yaşatılmişiz ORUÇ tutanlar için FİTRE olayinda bir dayatma vardır kimse Ülkenin Fakirlerini ve orta kesim geçinenlerin derdini bilmeden Zenginlerin keyfini yaşatmakta T.C Diyanet Başkanlığı 8.5 TL Fitre fıyatini açıklamış peki soruyorum Ülkede Boş Buzdolabın Elektrığıni, Ev Kirasını, Çocukların giderinimi ödesin yoksa İssizlik içinde Ölüm yoluna başvuranlarin Hesabını kim versin önce EĞİTİM ve İŞ-EKMEK şart diyorum ve Son Nokta olarak Güzel bi söz ile bitirmek istiyorum NEFSİNİZİ ÜMMET-İ MUHAMMED’İN (s.a.v) MENFAATİ İÇİN FEDA EDİN (GAVS-İ SANİ k.s).. Aşık olunuz bekleyin Babı-Velayet’e emanet olunuz hem 7 Ayet ile…
Sevgilerimle Saygılarımla…
Elmali Ali
e-mail: elmaliali1981@gmail.com
Twitter adresim : @RUHUAZAM2012

Hiç yorum yok: