7 Nisan 2013 Pazar

BİRİNCİ SÖZ VE YüCELiK MAKAMi...


 Bismillahirrahmanirrahim


                                         BİRİNCİ SÖZ VE YüCELiK MAKAMi

Bismillahirrahmanirrahim her hayrın başıdır bunu Zikir edenin Azazili (Seytan) ebedi uzaklasdirir yaninda. Biz dahi başta ona başlarız EVVEL ile AHiR Makaminda efdal olan cümle ve Mühür daima Bismillahirrahmanirrahim“dir Alemler bile bu Mühür ile varoldu.Hakikati bil ey Nefsi-i Alem! Şu mübârek kelime İslâm nişanı ve mühürü olduğu gibi, bütün mevcudâtın yani VARLiK Suretin lisani haliyle virdi zebânıdır yani Cehnnemden uzak tutar ve iNSANi-KAMiL Mertebesine vardirir.Hakikat Hirkasinda Bismillâh ne büyük tükenmez bir kuvvet, ne çok bitmez bir bereket olduğunu anlamak istersen icindeki Kudretligi zikir et ve Hakikati-Cenabi huzurunda er Hakk Kapisina.Hem Zer Alemde hemde Kavlu Belag Alemde Hakikat icindeki Bismillahirrahmanirrahim manalarinda 5 ESMAUL-HüSNA oldugunu ve 5 Huruufi-Mukkata Sirr“a yol actigini biliyormusunuz? Evet, bu kelime öyle mübârek ve serefli bir defînedir ki, senin nihayetsiz aczin ve fakrın, seni nihayetsiz kudrete, rahmete rabt edip, Kadîri Rahmanin Lehvi-Mahfuzun“da aczini kapatir ve güc verir, fakrı en makbul bir şefaatçi yapar. Evet, bu kelime ile hareket eden asla Cin yada Kötülükler zarar veremez daha cok derinlere daldigimiz vakit cok Sirr“lar acilir önümüze, kim bu Zikri devamli dilinde okursa o Asker Meleklere benzer ki: Askere kaydolur Dünyevi Alemde. Devlet nâmına hareket eder. Hiçbir kimseden pervâsı kalmaz. Kanun nâmına, devlet nâmına der. Her işi yapar, her şeye karşı dayanır ve Kanun ALLAH Celle Celaluhu KURAN“daki Yasalari Devlet ise ALLAH Celle Celaluhu varligin birligine Hizmet etmekdir. her şey Cenâb-ı Hakkın nâmına hareket eder ki, zerrecikler gibi tohumlar, çekirdekler, başlarında koca ağaçları taşıyor, dağ gibi yükleri kaldırıyorlar. Demek her bir ağaç "Bismillâh" der; hazîne-i rahmet meyvelerinden ellerini dolduruyor, bizlere tablacılık ediyor.
Her bir bostan, "Bismillâh" der, matbaha-i kudretten bir kazan olur ki, çeşit çeşit pek çok muhtelif leziz taamlar, içinde beraber pişiriliyor.
Her bir inek, deve, koyun, keçi gibi mübârek hayvanlar "Bismillâh" der, rahmet feyzinden bir süt çeşmesi olur. Bizlere Rezzâk nâmına en latîf, en nazîf, âb-ı hayat gibi bir gıdâyı takdim ediyorlar.
Her bir nebat ve ağaç ve otların ipek gibi yumuşak kök ve damarları "Bismillâh" der, sert olan taş ve toprağı deler, geçer. "Allah nâmına, Rahmân nâmına" der; her şey ona musahhar olur. Mâdem herşey mânen, "Bismillâh" der, Allah nâmına Allah'ın nimetlerini getirip bizlere veriyorlar. Biz dahi, "Bismillâh" demeliyiz. Allah nâmına vermeliyiz. Allah nâmına almalıyız. Öyle ise, Allah nâmına vermeyen gàfil insanlardan almamalıyız. Başta "Bismillâh" zikirdir. Ahirde "Elhamdülillâh" şükürdür. Ortada, bu kıymettar hârika-i san'at olan nimetler Ehad, Samed'in mu'cize-i kudreti ve hediye-i rahmeti olduğunu düşünmek ve derk etmek fikirdir.
Kur’an bütünüyle bir mucizedir. Yüzde doksanı, belki de doksan beşi okuma yazma bilmeyen bir topluma inerken, ilk ayeti, ilk kelimesi ve ilk emrinin

OKU ! ( İkra ) olması ile, bilgilenmenin ve öğrenmenin önemine ve gereğine yüzlerce, binlerce yıl öncesinden değinerek damgasını vurması ile bir mucizedir. Edebi üslubu ile, tek bir ayetinin dahi taklit edilmesi imkansız ilahi seslenişi ile bir mucizedir. İnsan bilgisinin bu gün ancak ulaşabildiği uzay ve tabii bilimler konularındaki teknik bilgileri 1400 yıl öncesinden vermesi ile bir mucizedir. Besmele bilindiği gibi Kur’an’ın toplam 114 olan suresinin 113 ünün başında bulunmaktadır. ( Tevbe isimli surenin başında yoktur.
Besmele’nin yazılmasında kullanılan 19 Arap harfinin mutlak sayı değerleri toplamı da 66 Ebcedi cikar ortaya cünkü Besmele icindeki her harfi toplarsak sonu rakami 66 eder buda ALLAH c.c Lafzasinin degeri sonucu verir simdi sormak lazim Bu tesadüf müdür ? Yoksa
Yüce Yaratıcı’nın Besmele’deki dolayısıyla Kuran’daki imzası mı?

Besmele 19 Arap harfi ile yazılır.

Bu Harfler

sırası ile HURUFi-MUKATTA Sisteminde dahili olarak söyle izah edilebilir: Be-Sin-Mim-Elif-Lâm-Lâm-He-Elif-Rı-Ha-Mim-Nun-Elif-Lâm-Rı-Ha-Ye-Mim harfleridir.

ALLAH kelimesi Hangi Arap harfleri ile yazılıyormuş ?

Elif- Lam –

Lam – He harfleri ile:

Ebced sayı değerlerini toplayalım:

1+ 30 + 30 + 5 = 66

Ne çıktı sonuç

 66 deger olarak ALLAH Celle Celaluhu Lafzasi cikar ortaya


Şimdi BESMELE’ deki 19 harfin çizelgedeki Ebced sayı değerlerinin sıfırlarını atarak mutlak sayı değerlerinin toplamın alalım:

2 + 6 + 4 + 1 + 3 + 3 + 5 + 1 + 3 + 2 + 8 + 4 + 5

1 + 3 + 2 + 8 + 1 + 4 = 66

Burdaki Hakikati görmek lazim ALLAH c.c heryerde cikiyor karsimiza


Sonuç ne çıktı değerli dostlar ? 66 Ebcedi ve Sistematik olarak yine Besmele tabakasindaki Sirr perdesi LEHVi-MAHFUZ“a yöneliyor.Allah kelimesinin Kur’an’ın yazıldığı Arap harflerinden dördünün Ebced sayı değerleri toplamı 66 sonucunu veriyor. Besmele’nin yazılmasında kullanılan 19 Arap harfinin mutlak sayı değerleri toplamı da 66..

Hiç yorum yok: